Analyst

Omschrijving

De gezondheidszorg in Nederland, maar ook internationaal, is sterk in beweging en staat voor de grote uitdaging om de sector toegankelijk en betaalbaar te houden. LOGEX gelooft dat markten die sterk in beweging zijn grote kansen bieden. Het is onze missie om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren door slimmer gebruik te maken van ‘big data’ en technologie.

Wat wij doen

LOGEX is een snelgroeiende, ‘advanced analytics’ company in de gezondheidszorg en levert al meer dan 8 jaar ‘quantitative consulting’ aan ziekenhuizen en medisch specialisten. Wij ontvangen alle financiële en operationele data van 85% van de Nederlandse ziekenhuizen en vertalen dit op innovatieve wijze naar heldere en concrete inzichten. Met behulp van onze ‘state of the art’ analytische modellen stellen wij medische en financiële professionals tot aan board-level in staat om in te spelen op de dynamische marktontwikkelingen en ‘fact based’ beslissingen te kunnen maken.

Wij zijn een jong, ambitieus en internationaal team van 30 professionals. Onze specialisten hebben achtergronden in geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde, wiskunde en informatica en zorgen hiermee voor brede kennis en ervaring, een creatieve benadering en bewezen oplossingen.

De uitdaging

LOGEX ontvangt de operationele en financiële data van 85% van de Nederlandse ziekenhuizen en zet deze met zelf ontwikkelde software om in performance benchmarks en financial forecasts. Als Analist werk je aan het maken van kostprijsberekeningen voor ziekenhuizen, het benchmarken van de prestaties van medisch specialisten en/of het forecasten van de benodigde zorg voor jouw ziekenhuizen. Samen met ons ambitieuze team van consultants en developers ontwikkel je state-of-the-art analytische modellen en applicaties die onze klanten inzicht geven in de complexe vraagstukken waar zorgprofessionals mee worstelen.

Vereisten

Profiel kandidaat

 • Afgeronde WO Master met een kwantitatieve / bèta / technische studierichting
 • Een echte ’number cruncher’ met uitstekende analytische skills
 • Resultaatgericht, met een gestructureerde manier van werken en pragmatische ‘can-do’ attitude
 • Je wordt enthousiast van advanced data analytics en ‘big data’ vraagstukken in de gezondheidszorg
 • Je hebt een sterke drive en wil graag impact hebben op de business
 • Jij komt goed tot je recht in een informele en professionele omgeving, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende baan, waarin je niet alleen de mogelijkheid krijgt om kwantitatief te excelleren, maar ook nieuwe producten kunt ontwikkelen, die inspelen op de specifieke problemen in de gezondheidszorg
 • Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer in een jong, internationaal, enthousiast en getalenteerd team waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zo hebben we wekelijks een borrel in eigen bar en regelmatig leuke teamactiviteiten
 • Training en coaching door ons gedreven Management Team
 • De mogelijkheid om een waardevolle maatschappelijke bijdrage te leveren aan het verder optimaliseren van de gezondheidszorg in Nederland.