Associate

Omschrijving

Het bedrijf LOGEX

De missie

De gezondheidszorg in Nederland, maar ook internationaal, is sterk in beweging en staat voor de grote uitdaging om de sector toegankelijk en betaalbaar te houden. LOGEX gelooft dat markten die sterk in beweging zijn grote kansen bieden. Het is onze missie om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren door slimmer gebruik te maken van ‘big data’ en technologie.             

 

Het profiel

LOGEX is een snelgroeiende organisatie gespecialiseerd in ‘healthcare analytics’ en levert ‘quantitative consulting’ aan ziekenhuizen en medisch specialisten. Wij ontvangen alle financiële en operationele data van 90% van de Nederlandse ziekenhuizen en vertalen dit op innovatieve wijze naar heldere, concrete inzichten. Onze software oplossingen bieden ziekenhuizen een intelligente omgeving om bijvoorbeeld snel en gedetailleerd begrotingen, forecasts en prijsstrategieen te maken. Met behulp van onze ‘state of the art’ software producten en analytische modellen stellen wij medische en financiële professionals - tot aan boardlevel - in staat om in te spelen op de dynamische marktontwikkelingen, ‘fact based’ beslissingen te kunnen maken en meer grip te krijgen op het (financiële) resultaat.

Ons kantoor wordt gekenmerkt door een professionele cultuur met een informele sfeer. Wij zijn een jong, ambitieus en internationaal team van 40 professionals. Onze specialisten hebben achtergronden in geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde en informatica en zorgen hiermee voor brede kennis en ervaring, een creatieve benadering en bewezen oplossingen.

Vereisten

De positie van Associate

Als Associate bouw je verder mee aan onze snelgroeiende organisatie, die de gezondheidszorg van de toekomst helpt vorm te geven. Je houdt de ‘healthcare markt’ en de ontwikkelingen bij ziekenhuizen nauwlettend in de gaten, zodat je relevante inzichten kunt vertalen naar waardevolle oplossingen voor klanten. Je bent voor hen een goede accountmanager en sparringpartner.

Je ontwikkelt - samen met ons team van developers - analytische modellen en producten, vermarkt deze en begeleidt de implementatie bij de klant. Je geeft het management van ziekenhuizen en medisch specialisten inzicht in hun performance met benchmarks, applicaties en dashboards en presenteert de uitkomsten met een onderbouwd advies. Bij LOGEX zijn volop mogelijkheden om nieuwe producten te ontwikkelen, met een breed scala aan toepassingsmogelijkheden van big data in de gezondheidszorg.

 

Het profiel van de kandidaat

 • Afgeronde WO opleiding met een bèta, kwantitatieve, technische of geneeskunde studierichting;
 • 3-5 jaar ervaring in (strategy) consultancy of business intelligence;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in het werken met externe stakeholders (direct klantencontact);
 • Sterke analytische en kwantitatieve skills, waarbij je gemakkelijk kunt schakelen tussen detail- en strategisch niveau;
 • Resultaatgericht, met een gestructureerde manier van werken en pragmatische ‘can-do’ attitude;
 • Proactieve en ondernemende mindset, waarbij je commerciële kansen weet om te zetten in oplossingen die relevant zijn voor klanten;
 • Interesse in advanced analytics en ‘big data’ vraagstukken in de gezondheidszorg;
 • Affiniteit met technologie / IT;
 • Goede fit in een informele en professionele omgeving, waar je kunt bouwen en veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt.

 

Het aanbod

 • Uitdagende en afwisselende baan, waarin je niet alleen de mogelijkheid krijgt om kwantitatief te excelleren en klanten te adviseren, maar ook om nieuwe software producten te ontwikkelen, die inspelen op de specifieke problemen in de gezondheidszorg;
 • Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer in een jong, internationaal, enthousiast en getalenteerd team waar hard werken en plezier hand-in-hand gaan. Zo hebben we wekelijks een borrel en regelmatig leuke teamactiviteiten;
 • Mogelijkheid om een waardevolle maatschappelijke bijdrage te leveren aan het verder optimaliseren van de gezondheidszorg in Nederland.