Stagiair Analyst

Omschrijving

Over LOGEX
Onze missie
De gezondheidszorg in Nederland, maar ook internationaal, is sterk in beweging en staat voor de grote uitdaging om de sector toegankelijk en betaalbaar te houden. LOGEX gelooft dat markten die sterk in beweging zijn grote kansen bieden. Het is onze missie om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren door slimmer gebruik te maken van ‘big data’ en technologie.             

 

Wat wij doen
LOGEX is een snelgroeiende organisatie in ‘healthcare analytics’ en levert ‘quantitative consulting’ aan ziekenhuizen en medisch specialisten. Wij ontvangen alle financiële en operationele data van 85% van de Nederlandse ziekenhuizen en vertalen dit op innovatieve wijze naar heldere, concrete inzichten. Met behulp van onze ‘state-of-the-art’ ontwikkelde analytische modellen stellen wij medische en financiële professionals - tot aan board-level - in staat om in te spelen op de dynamische marktontwikkelingen en beter geïnformeerde beslissingen te kunnen maken.

 

Wij zijn een jong, ambitieus en internationaal team van 30 professionals. Onze specialisten hebben achtergronden in geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde, wiskunde en informatica en zorgen hiermee voor brede kennis en ervaring, een creatieve benadering en bewezen oplossingen.

Vereisten

Wie wij zoeken
LOGEX ontvangt de operationele en financiële data van 85% van de Nederlandse ziekenhuizen en zet deze met zelf ontwikkelde software om in performance benchmarks en financial forecasts. Als analist werk je aan het maken van kostprijsberekeningen voor ziekenhuizen, het benchmarken van de prestaties van medisch specialisten en/of het forecasten van de benodigde zorg voor jouw ziekenhuizen. Samen met ons ambitieuze team van consultants en developers ontwikkel je state-of-the-art analytische modellen en applicaties die onze klanten inzicht geven in de complexe vraagstukken waar zorgprofessionals mee worstelen.

 

Het profiel

  • WO derdejaars BSc of MSc student met een kwantitatieve / bèta / technische studierichting
  • Een echte ’number cruncher’ met uitstekende analytische skills
  • Resultaatgericht, met een gestructureerde manier van werken en pragmatische ‘can-do’attitude
  • Je wordt enthousiast van advanced data analytics en ‘big data’ vraagstukken in de gezondheidszorg
  • Je bent sterk met Excel en kan kwantitatieve materie snel doorgronden
  • Jij komt goed tot je recht in een informele en professionele omgeving, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt
  • 4-5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 5-6 maanden

 

Het aanbod

Een uitdagende en afwisselende baan, waarin je niet alleen de mogelijkheid krijgt om kwantitatief te excelleren, maar ook nieuwe producten kunt ontwikkelen, die inspelen op de specifieke problemen in de gezondheidszorg;

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer in een jong, internationaal, enthousiast en getalenteerd team waar hard werken en plezier hand-in-hand gaan. Zo hebben we wekelijks een borrel in eigen bar en regelmatig leuke teamactiviteiten;

De mogelijkheid om een waardevolle maatschappelijke bijdrage te leveren aan het verder optimaliseren van de gezondheidszorg in Nederland.