Stagiair Business Development

Omschrijving

Eerst wat over ons

LOGEX is marktleider op het gebied van advanced analytics binnen de gezondheidszorg. Wij bouwen mee aan de gezondheidszorg van de toekomst door medische en financiële professionals te ondersteunen in het nemen van de best geïnformeerde data gedreven beslissingen. Al meer dan 8 jaar combineren wij data en analytics met technologie en expertise. Op innovatieve wijze vertalen we voor onze klanten grote hoeveelheden data en informatie naar concrete inzichten. Van het operationele zorgproces op de werkvloer tot strategische en financiële keuzes op management niveau.
Het is onze missie om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in Nederland te verbeteren door slimmer gebruik te maken van data en technologie.
Wij ontvangen alle financiële en operationele data van 85% van de Nederlandse ziekenhuizen en vertalen dit op innovatieve wijze naar concrete inzichten. Met behulp van ‘in-house’ ontwikkelde software-producten en modellen zorgen wij ervoor dat medische en financiële professionals - tot aan boardlevel - in kunnen spelen op de dynamische marktontwikkelingen en ‘fact based’ beslissingen kunnen maken. Kortom, meer grip en sturing op het financiële resultaat van het ziekenhuis, met de belangrijke missie om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren. 

Ons team
Wij zijn een jong, ambitieus en internationaal team van 30 professionals. Onze specialisten hebben achtergronden in geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde, wiskunde en informatica en zorgen hiermee voor brede kennis en ervaring en creatieve oplossingen. Naast ‘number crunchen’ en slimme dingen bedenken zijn we verder heel ‘gewoon’ gebleven en drinken we graag een biertje of spelen we een potje ‘pingpong’. :) 

De functie – stagiair Business Development – Nederlandse markt

Nu wij zijn gegroeid tot de Nederlandse marktleider is op het gebied van advanced analytics binnen de gezondheidszorg, willen we ten alle tijden de Nederlandse trends binnen ons vakgebied blijven volgen en zicht houden op ons eco systeem. Als stagiair Business Development ondersteun je ons Management Team met het genereren van sector gerelateerde inzichten en doe je diverse markt- en bedrijfsonderzoeken om de Nederlandse markt verder in kaart te brengen. Tijdens je stage word je begeleid door het Management Team en je rapporteer je aan een van de partners, Koen Luijckx.

Verantwoordelijkheden:

 • Onderzoek doen naar het eco systeem van LOGEX: welke IT- en analytische spelers bevinden zich in de gezondheidssector;
 • Verrichten van boekenonderzoek;
 • Relevante inzichten genereren uit bedrijfsprofielen;
 • Analyses maken van de gegenereerde inzichten en vertaalslag maken naar voor LOGEX;
 • Rapporteren en presenteren van bevindingen aan het Management Team.

Vereisten

Het schaap met 5 poten:

 • Is bij voorkeur per direct minimaal 4 dagen per week gedurende 6 maanden beschikbaar;
 • Heeft tijdens zijn/haar studie of stage ervaring opgedaan met balance sheets, P&L berekeningen, jaarverslagen en winstberekeningen;
 • Volgt:


  • Ofwel een financiële opleiding (bijvoorbeeld Finance, Economie, Financial Econometrics, Quantitative Finance, Business Economics);
  • Danwel een kwantitatieve / technische opleiding met relevante financiële ervaring naast de studie (bijvoorbeeld in de vorm van een stage of bijbaan).
 • Heeft sterke analytische vaardigheden;
 • Is geïnteresseerd in bedrijfseconomische vraagstukken;
 • Kan zowel zelfstandig als in groepsverband werken;
 • Spreekt vloeiend Nederlands en Engels.